Blog

Vakantiehuizen in de Belgische Ardennen: de ultieme bestemming voor avontuur en ontspanning

De Belgische Ardennen bieden een unieke combinatie van natuurschoon, avontuur en ontspanning. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een vakantiehuis in deze regio. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie vol avontuur of juist naar rust en ontspanning, de Ardennen hebben het allemaal.

In dit artikel bespreken we de vele voordelen van het huren van een vakantiehuis in de Belgische Ardennen en geven we tips voor het vinden van het perfecte vakantiehuis voor jouw volgende vakantie.

De vele voordelen van vakantiehuizen in de Ardennen

Er zijn tal van redenen waarom vakantiehuizen in de Belgische Ardennen zo populair zijn onder vakantiegangers. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen:

Privacy en ruimte

Een van de grootste voordelen van vakantiehuizen is de privacy en ruimte die ze bieden. In tegenstelling tot hotels, waar je vaak gedeelde ruimtes moet delen met andere gasten, heb je in een vakantiehuis de beschikking over de hele woning en tuin voor jou alleen. Hierdoor kun je optimaal genieten van je vakantie zonder gestoord te worden door andere gasten.

Keuken en zelfcatering

Een ander groot voordeel van vakantiehuizen is dat ze vaak over een keuken beschikken. Hierdoor kun je zelf koken en genieten van gezonde, zelfbereide maaltijden tijdens je vakantie. Wil je toch eens ergens gaan eten? Geen probleem, wij geven je alvast wat zelf uitgeteste tips mee.

Mogelijkheid tot buitenleven

Vakantiehuizen in de Ardennen bieden vaak de mogelijkheid om volop te genieten van het buitenleven. Veel vakantiehuizen beschikken over een tuin, terras of balkon waar je kunt relaxen en genieten van het uitzicht op de omgeving.

Hoe vind je het perfecte vakantiehuis in de Ardennen?

Met zoveel vakantiehuizen om uit te kiezen, kan het vinden van het perfecte vakantiehuis in de Ardennen een uitdaging zijn. Alles hangt er ook vanaf wat je zoekt.
Wij hebben bijvoorbeeld twee huisjes die allebei heel veel charme hebben, maar toch een ander publiek kunnen aantrekken.

La Comté en Nordic beschikken allebei over een jacuzzi en sauna en een grote afgesloten tuin zodat honden mee op vakantie kunnen komen. Alle comfort qua inrichting is ook in beide huizen aanwezig. Maar wat is dan het verschil?

La Comté is een huisje voor max 9 personen en is gelegen in Grande Mormont, tussen Houffalize en La Roche-en-Ardenne. Van hieruit kan je wandelingen maken in de prachtige natuur van het natuurpark Les Deux Ourthes. Bovendien kan je van hieruit ook makkelijk naar de bewoonde wereld stappen. Zo is er bijvoorbeeld een wandeling van 3 km naar Achouffe of kan je iets gaan drinken in één van de caféetjes in Petit Mormont of Wibrin.

Nordic is een huisje voor max 5 personen en is gelegen in Les Tailles, één van de hoogst gelegen gebieden van de Hoge Venen. Als het sneeuwt in België, heb je hier gegarandeerd sneeuw. Dit vakantiehuis beschikt als extra over een open haard. In de omgeving heb je bos, bos en nog eens bos. Wie voor absolute rust en isolatie gaat, is hier aan het juiste adres.

Vakantiehuis Ardennen


Voor vragen, aarzel niet ons te contacteren op
comte@outlook.be of vakantiewoningnordic@hotmail.com